Zijn zonnepanelen nog interessant?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om energie te besparen. Dat is ook niet zo vreemd, want de energieprijzen stijgen de laatste tijd flink. Veel geld wordt er dus uitgegeven.

Alhoewel er veel mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld op de energieprijs te besparen (bijvoorbeeld door het switchen van leverancier), zijn er ook vele andere mogelijkheden. Mogelijkheden die u in staat stellen om zelf energie op te wekken, zonnepanelen zijn daar natuurlijk een voorbeeld van. Maar ook kan er gedacht worden aan zonneboilers om water op te warmen.

zonnepanelen op dakEr zijn veel mogelijkheden als het om zonnepanelen gaat. Zo kunt u gewoon zelf de panelen bestellen en op deze manier uw eigen elektriciteit gaan opwekken. Er zijn ook initiatieven waarbij u in een groep de zonnepanelen aanschaft.

Dit wordt ook wel een groepsaankoop genoemd. Op deze manier kunt extra geld besparen doordat leveranciers vaak kortingen willen geven bij de plaatsing van meerdere zonnepanelen in 1 keer. Als u interesse heeft in een dergelijke groepsaankoop kan het soms wel even duren voordat de panelen daadwerkelijk geplaatst worden. De groepsaankoop wordt bepaald door het aantal aanmeldingen, als er nog niet voldoende aanmeldingen zijn kan dit een probleem vormen.

Toch zijn de groepsaankopen zeer populair onder de Belgische en Nederlandse bevolking. Ook vraagt men zich af, wat is een zonneboiler en hoe kan ermee bespaard worden? Er wordt graag extra bespaard op de aanschaf, en met een groepsaankoop kan dit worden geregeld. Vaak zie je ook dat er een initiatief in een bepaalde wijk of straat wordt georganiseerd om op deze manier veel aanmeldingen te realiseren. Wanneer de aanschafprijs van de zonnepanelen zal dalen, zullen de zonnepanelen eerder zijn terugverdiend. Zeer interessant kan dit dus zijn.