Veel keuze in CV land, welke is iets voor u?

Er zijn vele fabrikanten van CV ketels. Een zeer bekende is de Vaillant ketel. In de 140 jaar dat het bedrijf bestaat is er veel kennis opgedaan. Wanneer u een nieuwe CV ketel van dit merk in uw woning laat plaatsen, bent u ook zeker van de kwaliteit.

Tegenwoordig worden er eigenlijk nog enkel HR ketels geleverd (ook bekend als condensatieketels). Deze ketels produceren een hoog rendement en zorgen ervoor dat u minder gas nodig heeft om uw woning te verwarmen.

Zeker interessant dus. Wanneer u een nieuwe ketel laat plaatsen, zal dat tegenwoordig eigenlijk altijd een HR ketel zijn. Doordat energiekosten blijven stijgen, zult u de ketel snel kunnen terugverdienen (door de besparingen die er worden gerealiseerd). Er zijn bij veel installatiebedrijven ook mogelijkheden om de ketel te financieren of te leasen. U betaald dan een vast bedrag per maand.

Goede keuze maken voor een nieuwe ketel

ketel laten plaatsenDe consumentenbond is overigens ook te spreken over de ketels van Vaillant. Zo is de ecoTEC uitgeroepen tot beste koop. Naast de kwaliteit van de ketel speelt hierbij ook de aanschafprijs een rol. De beste verhouding tussen prijs en kwaliteit wordt hiermee gerealiseerd. Als u een ketel van Vailllant op het oog hebt, is het zeker de moeite waard om deze te laten plaatsen.

U zult wel een bedrijf moeten vinden dat de ketels levert. Dit is op zich geen probleem aangezien het een zeer populair merk is dat vrijwel alle installatiebedrijven leveren. De C.V. ketel vervangen moet dan ook geen probleem zijn. Als de ketel geplaatst wordt geplaatst is het direct een goed moment om eens te vragen naar een onderhoudscontract.

Zorg ook voor goed onderhoud van de nieuwe CV

Het bedrijf zal u hierover informeren. Goed onderhoud is namelijk belangrijk en zal de levensduur van uw ketel verlengen. Tijdens onderhoud worden bepaalde onderdelen schoon gehouden en wordt er gekeken of alles nog naar behoren functioneert. In een onderhoudscontract zijn over het algemeen niet de eventuele reparatiekosten inbegrepen. Houd daar wel rekening mee.

Als uw huidige ketel momenteel kuren vertoond, dan staat u momenteel wellicht voor de keuze om een reparatie uit te laten voeren of een nieuwe ketel te laten plaatsen. Nieuwere ketels zorgen voor een besparing in uw gaskosten, dus in veel gevallen verdiend de ketel zichzelf binnen enkele jaren terug. Het installatiebedrijf kan u meer vertellen over deze besparingen.