Energie besparen in diverse vormen, bijvoorbeeld met een condensatieketel

Er zijn vele manieren om energie te besparen. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor. Want als we met zijn allen energie besparen, kunnen we langer genieten van de energie die beschikbaar is. Ook vanuit Europa komen er steeds meer regels welke ervoor moeten zorgen dat er zuiniger met fossiele brandstoffen omgegaan wordt.

Zo worden zuinige auto’s bijvoorbeeld gestimuleerd om aangekocht te worden. Er zijn bepaalde subsidies beschikbaar en het is natuurlijk ook interessant voor de portemonnee, een auto die minder verbruikt.

Ook gas besparen is een groot onderwerp. Met een oude CV ketel wordt er vaak veel energie verspild. De ketels gaan niet bepaald zuinig met de energie om. Nieuwere modellen doen dat gelukkig wel. Zo zijn er condensatieketels welke extra rendement weten te behalen.

De condens ketel

Dit rendement wordt gerealiseerd doordat deze nieuwe ketels condenseren en op die manier extra warmte produceren. Bij oudere ketels gaat dit condens gewoon via de schoonsteen naar buiten. Vrijwel alle nieuwe modellen zijn voorzien van deze nieuwe techniek. Het worden ook wel HR ketels genoemd. Daarnaast is condensatieketel ook een veel gehoorde term, de ketels condenseren namelijk.

Online zijn veel aanbieders te vinden. Door het internet is het voor consumenten ook gemakkelijker geworden om een vergelijking te maken. Let bij het vergelijken wel op. Zit de installatie bijvoorbeeld in de prijs? Of moet u deze kosten er nog bij optellen? Zorg dat u dit soort zaken weet alvorens u een vergelijking gaat maken. Zo is het een eerlijk vergelijk.

verwarming
De koude maanden komen er weer aan..

Vervangen wellicht een betere optie dan repareren van oude ketel

Als uw huidige ketel aan vervanging toe is, dan is het zeker een goed idee om een nieuwe te overwegen. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van hoe oud de ketel al is. Als deze ouder als 10 jaar is, kan een nieuw model zeker een grote energie besparing opleveren, doordat de nieuwe ketels minder gas verbruiken.

Net zoals bij een auto het geval is, heeft een ketel ook de nodige onderhoud nodig. Een goed onderhouden ketel zorgt er namelijk voor dat u er langer van kunt genieten. De eerste jaren is het onderhoud nog weinig, maar naarmate de ketel langer in uw woning hangt is het zeker het overwegen waard om een onderhoudscontract af te sluiten. Het installatiebedrijf richt zich vervolgens op het schoonhouden van de ketel en komt jaarlijks langs voor dit onderhoud.